stout
materialelære
MATERIALELÆRE
At kende forskel på fibre og deres egenskaber er grundlæggende viden i udvikling af en kollektion. I undervisningen gives eleverne en enkel og brugervenlig indsigt i de forskellige fibre, der benyttes inden for beklædning: Natur, animalske, regenererede og syntetiske. Tekstil/væve betegnelser på satin, twill, poplin, tweed etc. bliver ligeledes gennemgået samt betydningen af de forskellige vaske og trykteknikker. Eleverne får stofklip af samtlige tekstiler der indgår i undervisningen. Disse klip kan bruges som bibliotek til senere brug når der skal skitses og udvikles en kollektion.
-Varighed ca. 5 timer

LEVERANDØR OG PRODUKTION
At forstå samt forholde sig til leverandører i et globalt perspektiv, samt kende elementerne der påvirker et godt partnerskab, er fundamentet for enhver produktions succes. Med mine mange rejser til leverandører i Europa og Østen som ballast, gennemgås erfaringer og krav til de forskellige produktionslande: kvalitet, minimum, kommunikation samt krav der bør stilles i henhold til Code of Conduct, samarbejdsaftaler og lign. Erfaringerne bliver understøttet af fotos fra diverse produktionssteder.
-Varighed ca. 3 timer.

CSR, ØKOLOGI OG BÆREDYGTIGHED
En af fremtidens store emner er omkring CSR, Økologi og generel bæredygtighed.I kraft af mit ejerskab af Franck & Fischer har jeg igennem de sidste 5 år dagligt arbejdet med emnet. Det er vigtigt at forstå de forskellige betegnelser, hvorledes certificeringer har forskelligt indehold, og hvilke certificeringer der har et globalt eller lokalt perspektiv. Med min store indsigt i økologisk produktion kan jeg i forlængelse af materialelære og produktion fortælle om økologi og bæredygtige materialer. Også her vil jeg vise fotos fra bla. min tur til Indien med organisationen Fair Trade, hvor jeg besøgte økologisk bomuldsproducenter, spinderier, væverier og farverier.
-Varighed ca. 3 timer.